Play Fest – Festivalul învățării prin joc

𝗣𝗹𝗮𝘆 𝗙𝗲𝘀𝘁 este primul eveniment național dedicat învățării prin joc și a fost creat pentru a promova învățarea în perioada copilăriei timpurii, jocul-joaca fiind cele mai potrivite pentru dezvoltarea holistică a copilului.

𝗣𝗹𝗮𝘆 𝗙𝗲𝘀𝘁 debutează pe 𝟯𝟭 𝗠𝗮𝗶 cu ateliere de artă și construcții cu tema „Orașul meu” la care participă creșe, grădinițe și școli publice din 22 de localități, din 15 județe și Municipiul București. Participanții sunt invitați să își împărtășească experiențele între 1 și 10 Iunie și să inspire astfel copiilor, părinților și profesorilor din întreaga țară activități dedicate Zilei Internaționale a Jocului (𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐨𝐟 𝐏𝐥𝐚𝐲), stabilită de ONU pe 𝟭𝟭 𝗜𝘂𝗻𝗶𝗲 și sărbătorită anul acesta pentru prima dată.

Dacă la începutul anului școlar Centrul Step by Step s-a concentrat pe organizarea cursurilor Învățarea prin joc la care au participat până la finalul lunii aprilie 1 729 cadre didactice din creșe, grădinițe și școli publice din 12 județe și Municipiul București, în 81 sesiuni, prin evenimentul național Play Fest susținem creșterea coeziunii sociale. Aducem împreună copii, părinți, profesioniști în educația timpurie și membri ai comunității, oferind astfel o mai bună înțelegere asupra importanței perioadei copilăriei timpurii și a serviciilor destinate copiilor mici.

Activitățile organizate în cadrul Play Fest oferă contexte variate de învățare, interacțiune, schimb de bune practici, cultivă o atitudine pozitivă față de integrarea jocului în educație și societate, subliniind potențialul acestuia de transformare a experienței de învățare.

𝗣𝗹𝗮𝘆 𝗙𝗲𝘀𝘁 se desfășoară în cadrul Inițiativei Educația și Dezvoltarea Timpurie a Copilului în România derulată de UNICEF în parteneriat cu Centrul Step by Step, cu susținerea Fundației Lego