PrimoHUB Pallady își începe activitatea

Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională și  UNICEF, în parteneriat cu Primăria București, prin Direcția Generală de Asistență Socială și a Municipiului București (DGASMB), au deschis în Capitală un nou Centru de joacă, învățare și parenting – PrimoHUB.

Centrul este situat pe Bulevardul Theodor Pallady și este menit să stimuleze dezvoltarea copiilor de la naștere până la 6 ani prin creșterea accesului la educație al copiilor proveniți din comunități vulnerabile, dezvoltarea competențelor parentale ale membrilor comunității, precum și consolidarea și extinderea competențelor educatorilor.

Conceptul PrimoHUB a fost dezvoltat de Centrul Step by Step ca rezultat al experienței acumulate în numeroasele comunități locale în care a fost pilotată aplicarea metodologiei elvețiene Primokiz pentru dezvoltarea educației timpurii.

Centrele PrimoHUB promovează incluziunea socială prin educație și îngrijire timpurie și în contextul actual sprijină atât copiii români, cât și ucraineni care locuiesc în București. PrimoHUB Pallady se alătură astfel centrelor deschise la Brașov, Sibiu, Tulcea, Sighetu Marmației sau Târgu Mureș.