Resurse pentru profesioniști: PEDAGOGIE PRIETENOASĂ – Abordări în context pandemic

Centrul Step by Step  pune la dispoziția profesioniștilor, gratuit, pachetul de resurse PEDAGOGIE PRIETENOASĂAbordări în context pandemic, pachet destinat momentului redeschiderii cursurilor față în față pentru copiii preșcolari, cu limitarea interacțiunilor fizice, a contactului strâns/ prelungit între copii.

Pachetul de resurse a fost realizat de un grup de profesioniști din serviciile de educație timpurie din cadrul proiectului România crește cu tine, din județele Bacău și Brașov, împreună cu echipa de formatoare a proiectului și a fost coordonat de Centrul Step by Step.

Interesul pentru implicarea în elaborarea unui astfel de pachet de resurse s-a născut din dorința de a găsi cele mai bune soluții pentru momentul redeschiderii cursurilor față în față pentru copiii preșcolari, cu limitarea interacțiunilor fizice, a contactului strâns/ prelungit între copii”, spune coordontoarea proiectului, expertul educațional Cristiana Boca.

Centrul Step by Step facilitează construirea unei comunități de învățare pentru profesioniștii de la nivel preșcolar din cadrul proiectului România crește cu tine, iar lucrul împreună la elaborarea acestor resurse, prin atelierele de lucru organizate, inter-evaluarea și activitățile specifice de coaching individual au condus la schimbul și diseminarea de bune practici.

Cristiana Boca arată că în cazul scenariului reîntoarcerii în sălile de grupă, cu respectarea tuturor măsurilor de igienă și distanțare fizică pe care le prevăd normele în vigoare, educatoarele pentru nivel preșcolar își pot adapta demersurile didactice pentru a răspunde nevoilor locale și particularităților copiilor, având ca punct de sprijin și inspirație și materialele cuprinse în acest set.

PEDAGOGIE PRIETENOASĂAbordări în context pandemic conține exemple adecvate unui anumit context și au fost dezvoltate în funcție de stilul didactic ale educatoarei/ profesioniștilor care au contribuit la scrierea lor. Acest pachet de resurse nu include modele, ci idei și practici eficiente și utile. 

Descărcați pachetul de resurse PEDAGOGIE PRIETENOASĂAbordări în context pandemic

Aflați mai multe despre Perspectiva Centrului Step by Step asupra măsurilor necesare în scenariile noului an școlar