Un nou centru PrimoHub deschis la București, în zona stației de metrou Păcii

Copiii români și ucraineni vulnerabili care locuiesc în București beneficiază, împreună cu familiile lor, de un nou centru de joacă, învățare și parenting PrimoHUB dezvoltat de Centrul Step by Step cu susținerea Reprezentanței UNICEF în România. 

Nou-inauguratul PrimoHUB, situat pe Bulevardul Iuliu Maniu în zona stației de metrou Păcii, este un centru de zi, care are ca scop stimularea dezvoltării copiilor vulnerabili cu vârste cuprinse între naștere și 6 ani, și este cel de-al doilea realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Municipiului București (DGASMB).

Conceptul PrimoHUB a fost dezvoltat de Centrul Step by Step ca rezultat al experienței acumulate în numeroasele comunități locale în care a fost pilotată aplicarea metodologiei elvețiene Primokiz pentru dezvoltarea educației timpurii.

Centrele PrimoHUB promovează incluziunea socială prin educație și îngrijire timpurie și în contextul actual sprijină atât copiii români, cât și ucraineni care locuiesc în București. Centre similare au fost deschis în Brașov, Sibiu, Tulcea, Sighetu Marmației sau Târgu Mureș.