Jingle Bells Step by Step – colind despre educația modernă

Jingle Bells Step by Step este colindul Centrului Step by Step pentru comunitatea Step by Step din România și alte 40 de țări în care este aplicată Alternativa educațională Step by Step.

Este vorba de o adaptare a cântecului publicat în 1857 de James Lord Pierpont, cu titlul „One Horse Open Sleigh”. Jingle Bells a fost înregistrat pentru prima dată în 1889, pe un cilindru de fonograf, iar acum este unul dintre cele mai cunoscute cântece din lume.

În varianta alternativă a Step by Step, adaptat la epoca telefoanelor inteligente, Jingle Bells își propune să combine bucuria sărbătorilor cu atmosfera relaxată a claselor Step by Step.

Fără să se îndepărteze de original, Jingle Bells Step by Step vorbește despre prietenie, despre susținerea oferită de profesori copiilor dar și despre absența notelor sau a temelor – câteva dintre principiile cu care Step by Step a transformat educația în urmă cu 25 de ani.

Aceste principii sunt aplicate în prezent în peste 320 de grădinițe și școli din România, au influențat major învățământul primar din țara noastră și continuă să fie redescoperite, zi de zi, de către cei care se alătură efortului de modernizare a sistemului educațional românesc.

 Pe plan mondial, metoda Step by Step este aplicată în peste 40 de țări de către organizațiile membre ale ISSA – International Step by Step Association.  

Jingle Bells Step by Step este prilejul comunității noastre de a sublinia cu sunet de colind impactul pozitiv al principiilor pe care le promovăm.

Jingle Bells Step by Step – karaoke video este disponibil pe canalul de YouTube Step by Step România și pe pagina de Facebook a Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională.